Canım'ın Hikayesi Yarışması

"Canımın Hikayesi" Konulu Hikaye Yarışması

İlimiz ilkokul ve ortaokullarda öğrenim gören öğrencilere hayvan sevgisini aşılamayı,  çocukların içindeki hayvan sevgisini ortaya çıkarmayı veya varolanı pekiştirmeyi kalıcı hale getirmeyi ve hayvan haklarına saygılı bir toplum oluşmasına katkı sağlamayı amaçlayan "Canımın Hikayesi" konulu hikaye yarışması yapılması,Söz konusu yarışmaya ait "Canım'ın Hikayesi Yarışma Şartnamesi" ekte gönderilmiş olup, yarışma şartnamesinin okulunuzda öğrenim gören öğrencilere duyurulması, yarışmaya katılan eserlerin şartnamede belirtilen şartlara uygun olması ve yarışmaya katılan tüm eserlerin 13 Aralık 2019 tarihine kadar Müdürlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir.

CANIM' IN HİKAYESİ YARIŞMA ŞARTNAMESİ

ÖZET

O'nun hikayesi, O'nu gördüğümde başladı ve artık o, benim CANIM olmuştu. Çünkü gördüğüm ilk

anda, O'nunla birlikte yaşadıklarımız ikimizin de ömrümüz boyunca unutamayacağımız kadar kötüydü.

Onunla karşılaştığımda ben 8,5 yaşındaydım. O da sanırım 4-5 aylıktı. O kısacık anda gördüklerim karşısında,

ilk defa bu kadar kızmış ve birden hüngür hüngür ağlamaya başlamıştım. Güya sahibiydi ama ona bağırıyor,

tekmeliyor ve dışarı doğru atmaya çalışıyordu. O aldığı darbelerin acısı ve büyük bir korkuyla dışarı kaçıp

oradaki arabanın arkasına saklandı. Hiç düşünmeden hemen yanına koştum, korkudan sinmiş, kuyruğunu

bacaklarının arasına saklamış, başı adeta yere yapışmış korku dolu gözlerle bana bakıyordu. canım dedim ve

sarıldım. Kaçmadı ve öylece bir süre kaldık. Babamla göz göze geldik, o da anlamıştı aklımdan geçenleri.

Artık O, benim CANIM'dı.

İşte 1,5 sene önce hayatıma giren ve uzun bir tedavi süreci geçiren CANIM'ın hikayesi böyle

başlamıştı...

Hazırlayan: Ayşe Duru SAĞIRSOY (Öğrenci)