Darüşşafaka Ortaokulu Giriş Sınavı Kayıtları Hk.

İlgi : Darüşşafaka Cemiyetinin 05 Kasım 2019  tarih  ve  662 sayılı yazısı.

İlgi yazıda Darüşşafaka Cemiyeti'nin, 1863 yılından bu yana babası hayatta olmayan, 2012 yılından itibaren de annesi veya babası hayatta olmayan ve ailelerinin maddî imkansızlıklar nedeniyle iyi eğitim fırsatı bulamayan yetenekli, başarılı kız ve erkek çocuklarına İngilizce eğitim veren, eğitimin yatılı ve beşinci sınıftan başlayarak lise bitimine kadar sürdüğü, öğrencilerin yemek, barınma, bakım, giyim, öğrenme vb. giderlerinin tamamının Cemiyet tarafından karşılandığı ifade edilmiş ve ayrıca; bahse konu olan eğitim kurumunun, her yıl ülkemizin 24 ilinde aynı tarih ve saatte ortak bir sınav yaptığı, babası veya annesi hayatta olmayan çocukların her birine, Darüşşafaka Ortaokulu ve giriş sınavı hakkında bilgi içeren bir mektup gönderdiği belirtilmiştir.

Bu bağlamda, Darüşşafaka Ortaokulu'nun yurt genelinde tanıtılması ve öğrencilerin bilgilendirilmesi ile ilgili ekte gönderilen, kayıt-kabul koşullarını içeren bilgi metninin ve başvuru formunun ilinizdeki eğitim kurumlarına duyurulması hususunda gereğini rica ederim.

Darüşşafaka Ortaokulu Giriş

Sınavı Kayıtları Hk